fredag 29 januari 2010

Bättre sent än aldrig

Hej på er!
Denna helgen är jag gräsänka, då mannen i huset har åkt iväg på skidresa till Högfjället, det unnar jag honom som jobbar så mycket men det är jobbigt när barnen inte vill samarbeta på morgonen när man ska iväg till jobb och dagis. Idag när jag lämnat dem och satte mig i bilen för att åka till jobbet så kändes det som jag redan hade jobbat en hel arbetsdag, barnens dåliga morgonhumör kan verkligen stjäla ens energi. Men när jag kom och hämtade dem så var de på bättre humör. Vi hann att göra eget chokladgodis i eftermiddag, innan de var en stund hos sin kusin medan jag tränade. Därefter hem och laga mat och Jacob hann att somna innan det var dags för Saga att provsmaka godiset.
I somras satte vi in nya altandörrar och jag lyckades måla dörrkarmen för någon vecka sedan, bättre sent än aldrig heter det. Jag hade bestämt mig att inte sätta upp några gardiner innan detta var gjort och igår fick jag upp dem. Både gardiner(Vivan) och varjer är från IKEA. Jag hade min lille hjälpreda till hjälp när jag sydde upp dem igår på maskin, Jacob tycker det är så kul att sitta i mitt knä och titta på när jag syr och sen få trycka på knappen så att nålen backar. Det följer med ett fålningsband som man ska stryka fast, men har man tillgång till symaskin så är det betydligt enklare att sy en fåll än att stryka fast fållningsbandet.

Ps, det var kul att höra att det finns fler som manglar sina lakan, då behöver inte jag känna mig som en DHW.

onsdag 27 januari 2010

Charmigt eller slarvigt?

Hej på er!


Usch, nu har det snöat nästan hela dagen, de har lovat snöstorm men förhoppningsvis blir det inte så farligt.
Jag bäddade rent i våra sängar, älskar den nytvättade känslan när man kryper ner på kvällen. När vi renoverade för 1,5år sedan fick tvättstugan flytta upp från källaren till markplan och då fick även den ärvda gamla manglen flytta upp. Då började jag att mangla våra lakan och kökshanddukar och även om man känner sig som Bree i Desperate Housewifes när man manglar så är det väldigt skönt att sova i manglade lakan och dessutom är det mycket snyggare de dagar man inte lägger på överkastet på morgonen, fast det skulle aldrig Bree låta bli att göra. Dessa lakan (som förövrigt är köpta på Ellos och i toppenkvalitet) blev inte manglade när de var nytvättade då det rådde kaos i tvättstugan pga ommöbleringen det gick inte komma fram till manglen. Jag vill höra er åsikt.
Är det charmigt eller är det slarvigt med skrynkliga sängkläder?

tisdag 26 januari 2010

Lampan på plats

Hej på er!
Idag är det ruskigt kallt ute igen, minus 17grader, lite väl kallt för min smak. Saga har börjat på mini-UV (UV-scout) och igår hade de utekväll och grillade korv. Hon tyckte det var jättekul, även om det var lite väl kallt att vara ute.

Igår fick jag upp min nya lampa som jag beställt från Ellos. När den kom hem så visade sig det att det var en lampa från "By Rydéns" en gnosjölampa med andra ord. *ler* Skärmen är väldigt stor men det är inga problem i vårt vardagsrum, jag är nöjd. Det bästa i kråksången är att jag har sett samma lampa på Mio och i andra lampaffärer, där den har kostat dubbelt så mycket än det jag kommer att betala med min rabatt som jag hade när jag beställde lampan.

I eftermiddag är det dags för träning igen, det är så skönt att ha kommit igång igen. Jag ska träna både kondition och styrka idag. Jag måste försöka fixa barnvakt en liten stund på fredag eller lördag så jag kan träna en gång till denna vecka. Maken ska iväg på en miniskidsemester med bla sin svåger så jag och barnen är själva under veckoslutet. Men det löser sig säkert nog.

måndag 25 januari 2010

Ommöblering klar!

Hej på er!

Hela gårdagen ägnades åt att möblera klart här hemma. Jag kan meddela att det var inte fullt så enkelt att dela en stor garderob och sen flytta den som jag hade tänkt, men det gick till slut. Maken skaffade sig flera pluspoäng den här dagen när han inte gav upp, även om det kom en hel del mindre vackra ord ur hans mun. *ler*

Garderoben hamnade istället i groventrén/tvättstugan, där den fyller sin funktion mycket bättre än i vår hall. Vi gjorde en ny groventrén för 1,5år sedan och sen dess går vi alltid den vägen när vi ska ut. Att ha en stor garderob i andra änden av huset var därför inte så smart. Det kommer att komma fler bilder på tvättstugan, när den är "fotoduglig".
På väggen bakom skänken skulle jag vilja ha vitmålad panel, som går ända upp till taket. Jag hoppas det kan bli verklighet i vår, för hallen börjar bli sliten efter 9år och jag har velat måla om i flera år...
Hallen före ommöblering.
Hallen efter ommöblering.
Min skänk är ett ommålat Blocketfynd på den står bla den fina Änglapållen som M gör.
Garderobens nya plats i groventrén/tvättstugan.

Ps, jag har hämtat min lampa som jag beställt från Ellos, den får ni se på plats i nästa inlägg.

tisdag 19 januari 2010

Längtar...

Hej på er!
Vinter och snö i all ära men nu vill jag att snön töar bort, jag börjar bli riktigt trött på den. Nu vill jag ha sommar och sol, eller åtminstone barmark, några plusgrader och solsken.



måndag 18 januari 2010

Sovrum


Hej på er!
Oj vad tiden rusar iväg. Jag hade tänkt att jag skulle bloggat i slutet av förra veckan men kvällarna gick åt till hushållssysslor och sen höll jag på att måla golvlister. Vi har bokat målaren till att tapetsera vår övre hall och trappa och för att spara några kronor så målade jag golvlisterna själv.
Det råder fortfaranade kaos i vår tvättstuga, vi har inte flyttat mer möbler och jag trivs inte när jag har så stökigt och "brötigt" runt omkring mig. Förhoppningsvis kan vi hinna med att möblera färdigt till helgen, för på vardagskvällarna finns det ingen tid.
Orsaken till att det är kaos i tvättstugan är att den garderob som stod där nu istället befinner sig i vårt sovrum, där den rymmer bla makens alla skjortor, mina linnen och tröjor. Det blev mycket bättre ordning nu med denna garderob än det skåp som vi hade tidigare som nu står i köket.

tisdag 12 januari 2010

Ommöblering pågår



Hej på er!
Sitter här i tvsoffan och är nytränad, nyduschad och nyäten=så skönt!
Jag har velat möblera om hemma ett tag. Att möblera om är underskattat, det är gratis och en möbel kan bli som ny när den står i ett annat rum. I söndags kväll påbörjade jag och maken en ommöblering som jag hoppas blir bra när det är färdigt, tror inte maken vill bära tillbaka möblerna igen. Det vitmålade skåpet har stått i vårt sovrum och agerat klädförvaring men hamnade nu i köket. Hyllorna fick prickig hyllpapper från Clas Ohlsson. I sovrummet hamnade istället en Hemnes garderob som vi haft i vår groventré/tvättstuga. Jag tror faktiskt maken blev lite imponerad av hur jag stark jag var när vi flyttade möblerna, de har nämligen skiftat våningsplan. Detta var den enkla ommöbleringen, nu väntar en lite svårare men jag hoppas vi kan påbörja lite på fredagkväll, för just nu råder det kaos i groventrén/tvättstugan när vi inte har någon garderob.

lördag 9 januari 2010

Ny lampa beställd

Hej på er i kylan!

Tack för alla fina kommentarer om murstocken. Jag är jättenöjd med resultatet men tyvärr så går det inte att elda i öppna spisen. Rökgångarna är spruckna så att elda i den skulle vara förödande, men det går att rätta till och när det minus 23 grader så hade det varit skönt.
Jag har beställt en ny lampa till vårt vardagsrum från Ellos, jag har spanat på denna lampa tidigare och med en rabattkod på 50% så blev lampan nästan ett fynd!


I kväll ska vi hem till mina föräldrar på lite julgransplundring och imorgon står det Ikea på agendan.

torsdag 7 januari 2010

Murstock

Hej på er!

Det får bli ett kort inlägg idag. Jag och barnen håller på att baka kanelbullar och degen är färdigjäst.
Så här blev murstocken när den är målad med två lager strukturfärg från Beckers och sen ett lager antikvit färg. Den ser putsad ut och det gillar jag.
Vill du veta hur den har sett ut en gång i tiden tryck då här.
Från allra första början var den gråmålad med en slags blomranka på.



tisdag 5 januari 2010

Fotostudio








Hej på er!


Idag på förmiddagen när barnen höll på att pyssla lekte jag fotostudio med min kamera. Jag har börjat våga fota med manuella inställningar och det är kul. Jag önskar att jag hade en systemkamera och vem vet jag kanske kan få en i födelsedagspresent i mars?!
Det var mina nyplanteringar som fick agera fotoobjekt.
Igår när jag var nere i källaren så såg jag mina pelargoner som jag ställde ner i höstas bla två Mårbacka, de såg inte så glada ut men jag vattnade dem rejält. När är det dags att ta fram dem?

Jag har målat färdigt murstocken idag. Det behövdes ett lager vanlig väggfärg också för att få den vit och fin, det var nämligen svårt att får strukturfärgen att täcka till 100%.
Det är synd att vi inte kan elda i den, det går visserligen att sätta i ett insatsrör och det är nog inte några jättesummor som det rör sig om, men det finns så mycket annat att lägga pengarna på innan dess.
Jag ska måla en dörrkarm en gång till ikväll, jag hade bestämt mig för att inte hänga upp några gardiner där innan det var färdigmålat och nu är det nästan klart, så nu ska jag fundera på vilken typ av gardinstång och gardiner som passar där. Det är en altandörr som bara används på sommarmånaderna och det är i ett rum som inte används så ofta så det blir nog något budgetalternativ


måndag 4 januari 2010

På sista versen

Hej på er!
Idag insåg jag att mina julblommor gjort sitt för denna julen. Hyacinterna överblommade sedan länge, minicypressen torr och risig av värmen, men däremot har min vita Amaryllis blommat länge. Först den ena blomstänglen och sen den andra. Men idag så veck sig stjälken fast den inte var så lång. Det blev till att skära bort den och istället ställa den i en vas på bordet, minst lika vackert. Löken ställde jag i källartrappen, den ska jag plantera ut till sommaren tillsammans med hyacintlökarna.
Jag tog en snabb tur till blomsteraffären i eftermiddags och köpte lite nya fräscha växter och lökar och planterade. Bilder kommer, jag hade två barn som var trötta och hungriga så det gick inte att fota, det få bli morgondagens projekt.
När kvällskaffet är uppdrucket ska jag måla murstocken en gång till med Beckers strukturfärg. Det var himla svårt att måla med den färgen. Jag hoppas det räcker med en stryckning till.


söndag 3 januari 2010

Nystart


Min bröllopsdagspresent till maken för två sedan från Ylva Skarp

Hej på er!

Söndagskväll men idag behöver inte jag har någon ångest, jag och barnen är lediga i en vecka till. Det känns väldigt skönt. Jag hoppas hinna måla lite lister och murstocken på vår öppna spis (som tyvärr inte får eldas i) innan nästa helg. Detta skulle jag har gjort på *harkel* semestern i somras men av någon konstig anledning så blev det inte av.
Jag har i alla fall varit iväg och tränat totalt tre gånger och det är så skönt att ha kommit igång igen. Men gud vad svag jag är i armarna, men det ska bli en bättring det lovar jag. Jag redan längtar till nästa gång jag ska träna, så kul med en nystart.
Vi har haft underbart vinterväder de senaste dagarna även om det har varit kallt. Jag tycker redan att man märker att vi går mot ljusare tider. Eftermiddagen har blivit liiiite längre. Härligt.

lördag 2 januari 2010

Årets första





Årets första tulpanbukett står på köksbordet och påminner om att efter vintern, snön och kylan så kommer våren, min favorit årstid.
Jag har redan börjat tröttna på det julröda som kom fram runt Lucia. Jag har därför redan plockat bort det julröda och låter istället det vita, gråa och silvriga stå kvar ett tag till.
Jag tror att på tisdag eller senast onsdag så åker granarna ut, nu längtar jag efter härliga pasteller och vår...





fredag 1 januari 2010

Välkommen 2010

Hej på er!
Jag hoppas ni hade en trevlig nyårsafton igår, det hade vi. God mat och trevligt sällskap förgyllde förra årets sista kväll.
Likt ett oskrivet blad går vi in i ett nytt år, där händelser och människor kommer sätta sina spår i våra liv, både på gott och ont.
Nu ska jag nog kura upp mig i soffan med en filt och en bok, känner mig trött idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...