fredag 31 juli 2009

Lampa och loppisfynd




Hej!
Gjorde ett litet loppisfynd igår, eller rättare sagt två men ni får bara se det ena idag. För det andra ska få lite vit färg och nytt tyg på sig.
Igår när secondhand skulle öppna stod jag och mååååånga andra och köade utanför och när dörrarna öppnades skyndade jag mig upp till tredje våningsplanet där de har möblerna. Jag såg denna möbel och jag föll för det direkt. Jag tycker det mörka träet bryter av fint mot de vita väggarna i vårt vardagsrum. Jag ställde två små ljuslyktor, det kan behövas, jag undrar var sommaren och ljuset tog vägen?!
Golvlampan är den som jag beställde från Ellos och jag blev supernöjd. Jag har försökt att skapa en New England stil i den delen av vardagsrummet som vi tittar på tv och jag börja tycka att jag kommit en bra bit på väg, men det är väl så med hus och inredning man blir aldrig riktigt färdig.+

torsdag 30 juli 2009

Sandhamn










Hej på er!


Sent igår kväll så kom vi hem från vår lilla skärgårdssemester i Stockholms skärgård. På Sandön, närmare bestämt Sandhamn spenderade vi några härliga dagar och vi hade det jättetrevligt.

Men jag måste erkänna att jag är nog ingen ö-människa, jag vill ha fastlandet under mina fötter.
Jag fick en liten krypande rastlöshetkänsla när jag insåg att jag var "fast" ute på ön och hade ca 30 minuter in med båt till fastlandet.

Det fanns en hel del fina gamla trähus i Sandhamn som jag smygfotograferade när vi var ute på kvällspromenad, och det riktigt började klia i mina inrednings- och trädgårdsfingrar när jag såg alla fina hus och trädgårdar.


söndag 26 juli 2009

Hej på er!

Jag ville bara meddela att det kommer att bli lite lugnt i bloggen de närmaste dagarna.
Jag och min familj ska iväg på lite semester. Vi ska åka ut till Sandhamn i Stockholms skärgård, ska bli roligt.

Tjingeling!

fredag 24 juli 2009

Pyssel del 1


God morgon!
Det blev en loppisrunda igår och jag köpte en lite större pall som jag tänkt måla och klä med vaxduk, sen ska Jacob få pallen som sängbord.
Jag har haft lite tid till att pyssla nu under semestern och jag kommer visa undan för undan vad jag gjort. Jag tog fram sprayburken och spraymålade en plåtburk vit, plåtburkar kan man hitta billiga på loppisar om man inte ha några hemma. Jag fick dessutom användning för en av etiketterna som jag köpte på Granit.


torsdag 23 juli 2009

Liten pall och lavendel




God morgon!
Idag är det torsdag och det innebär loppisdag för min del! Jag bor granne med en stor secondhandbutik och där har jag gjort en hel del fynd där genom åren. Jag hoppas göra något fint fynd idag. Deras möbler är ibland lite dyra men förra året fyndade jag två Leksandsstolar för 180kr paret.

Förra veckan hittade jag denna söta lilla pall för några tio och efter tre lager vit färg blev den en fin liten pall. Jag glömde tyvärr att ta en före-bild men det gäller att kunna "tänka vitt" när man besöker loppisar och liknande.

I min trädgård blommar nu lavendeln så fint och Lavandel doftar så gott. Jag har knutit lite spets runt om. Jag hängde sen upp buketten på gästtoaletten.

Ha en bra dag!

onsdag 22 juli 2009

Koftor




Jag har alltid gillat koftor och har ägt en hel del genom åren. Nu är jag sugen på en ny gosig kofta till hösten. Jag hittade några fina som säljs på H&M och Lindex. De två understa är från Lindex har jag provat och de är jättemysiga, men hade svårt att bestämma mig för färg, så jag lät dem hänga kvar i butiken.
De från H&M ska jag spana efter i butik, så jag kan beställa när de har lite rabatter.

söndag 19 juli 2009

Trädgårdsföreningen



Här kommer lite bilder från när jag och kompisen C var i Göteborg och hade tjejdag.

Det var jättekul och vi hade ett väldigt inspirerande besök i Trädgårdsföreningen som ligger mitt i city. Det riktigt började klia i våra fingrar för att ta fram spaden när vi kommer hem och göra fint i trädgården. Eller rättare sagt jag, C har redan en fin trädgård.
Parken är helt klart värt ett besök så nästa gång ni är i Göteborg tycker jag att ni ska gå in där, kostar bara 20kr och entrén gäller hela dagen. Smålänningar som vi är passade vi på att gå in och kissa en gång på toaletten som finns innanför grindarna när vi skulle gå till bilen för att lägga i mer pengar i pakeringsautomaten.


PS. Jag har ett nytt fotoredigeringsprogram, kul att äntligen kunna göra fotocollage.

Tjuvkik


Här kommer en liten glimt av skrivbordet som jag håller på att måla vitt. Det är lite pilligt att måla ribborna men det är det värt för skrivbordet blir så fint. Nu när jag var ute och fotade i garaget så såg jag att det måste fyllas i med lite mer färg på vissa ställen. Det får bli kvällens projekt.

lördag 18 juli 2009

Skogens guld


Skålen är från Indiska, brickan från Clas Ohlson.


Titta, kantareller!!!
Igår när maken och två kompisar var ute och cyklade mtb i skogen hittade de dessa härligt gula kantareller. Vi fick allihopa, för de hade redan plockat massor. (tack P & C)
Ikväll har vi kunnat avnjuta fläskfilé med smörstekta kantareller.
Mumsigt värre.
Nu ska jag gå till garaget och fortsätta att måla på mitt skrivbord.

torsdag 16 juli 2009

Ordning och reda



Ordning och redan är det tänkt att det ska bli här hemma! Jag är så trött på saker som ligger och skräpar, och på stökiga skåp och lådor. Har varje sak sin plats så blir det mycket enklare att städa men framförallt att hitta sakerna när de väl behövs.
Jag köpte dessa fina etiketter på Granithttp://www.granit.se/ när vi var i Göteborg i tisdags. Nu behöver jag skaffa lite fina glasburkar till skafferiet och praktiska förvaringslådor till förråden och garaget.


Är det någon som har Slomburkarna från Ikea? Är de bra eller är det "billig-Ikea-skit"?
Eller har ni något tips på andra fina burkar i den stilen, som inte kostar multum?
Tillägg: Etiketterna kostade 19kr/ark

onsdag 15 juli 2009

!!!!


Ett fång med rosor till mig som är så himla duktig! Idag har jag lyckats att springa 1mil. Okej det gick inte superfort men det var ganska jobbigt att springa i solskenet utan vätska. Jag måste nog skaffa ett vätskebälte eller vad det nu heter.

Det var jättetrevligt igår och kommer visar lite bilder i ett senare inlägg.

tisdag 14 juli 2009

Tjejdag




God morgon!
Idag ska jag och en tjejkompis åka till Göteborg utan män och barn. Vi ska besöka Trädgårdsföreningen och sen ska vi strosa runt i inredningsbutiker. Jag hoppas det blir en trevlig dag, det verkar som om vädergudarna är på vår sida också.
Ha en bra dag. Jag hoppas kunna visar er lite egna bilder från parken och kanske från något fint jag köpt vid ett senare tillfälle..



måndag 13 juli 2009

F Y N D




Hej på er!
Hoppas allt är bra med er och ni som har semester kan njuta även om vädret inte är det bästa.
I fredags var hela familjen i Jönköping en liten runda. Jag passade på att gå in på Myrorna för att se om de hade några roliga saker. Jag hittade flera småsaker bla dessa fina ljusblå ugnsformar som bara jag var tvungen att köpa. De är helt ljuvliga i färgen, men det bästa var nog trots allt priset 10 resp 15kr!
I bakgrunden kan ni skymta en rosaprickig bricka som de säljer på Clas Ohlsson för 49kr. *tispar*
Jag hittade dessutom två fina kuddar som Jacob ska få till sitt rum när han får in sin nya säng och en liten hylla som jag inte riktigt vet var jag ska ha men den var söt. Det totala inköpet gick lös på hela 60kr, sjukt billigt! Jag måste uppsöka fler Myrornabutiker. Jag vet att det finns en i Halmstad, dit ska vi på semester i slutet av veckan, ska försöka hinna med att besöka den.
Jag vill passa på att skicka ett stort GRATTIS till vår kompis Carina som har klarat av en Svensk klassiker (den riktiga, inte en damklassiker) då hon igår simmade i mål efter Vansbrosimmet.
Du är bäst!




söndag 12 juli 2009

New Classic




Boråstapeter har lanserat en ny tapetkollektion, som heter New Classic. Tapeter i rött, vitt och blått med "stars och stripes" som för tankarna till New England, men även till den svenska skärgården. Det fanns även tapeter i svart och grått. Jag var och kikade på dem igår och jag blev helt frälst fast jag gillar vita väggar.
Nu går jag och klurar på om jag ska kunna ha någon mönstrad tapet tillsammans med vitmålad panel i vår hall.




fredag 10 juli 2009

L A M P A



Denna lampa har jag klickat hem från Ellos. Jag hade en rabattkod som gav 40% så med frakt kostar lampan bara 283kr, riktigt billigt för att vara en golvlampa. Nu hoppas jag givetvis att den är lika fin som den ser ut att vara och att den passar in där jag tänkt att den ska stå. Nu hoppas jag på en snabb leverans så att jag kan fota den på plats sen.
Äntligen har även maken semester, ska bli skönt att få några veckor tillsammans, få se vad vi hittar på. Det blir iallafall västkusten några dagar men annars har vi inte så mycket inplanerat och det känns rikigt skönt.

torsdag 9 juli 2009

Gummistövlar




Det måste vara väderomslaget som gjort att jag vill köpa gummistövlar! Jag har inte ägt ett par gummistövlar på flera år och är sugen på att köpa mig ett par som man vågar visa sig ute med.
Här har jag hittat några och favoriten är Hunterstövlarna på bilden längst ner men de är också de dyraste.


lördag 4 juli 2009

Liten hjärtskål

Första dagen på semestern börjar med att Saga vaknar kl 04 och kräks ner sig och sin säng. Hon kräks alltid när hon får hög feber och att hon hade hög feber kunde vi känna bara genom att ta på kroppen. När vi tog den sen på morgonen hade hon 39,5grader och hon har inte kräkts mera så det är ingen magsjuka, tur det!
Ville bara passa på att visa min lilla hjärtskål som jag fyndade i secondhandbutiken i torsdags för 10kr. Jag gillar hjärtformade saker och när jag såg den lilla skålen var jag tvungen att köpa den fast jag inte riktigt visste var och vad jag skulle ha den. Men med lite vatten och och några pelargon blommor i blir den riktigt söt att ha på bordet.



fredag 3 juli 2009

Ä G G



Äntligen semesteeeeeer!

Nu har jag fem veckors härlig ledighet framför mig, ska bli så skönt. Jag känner att jag verkligen behöver få tid över till att kunna pyssla med att sy och måla och inte bara ägna min lediga tid till diverse hushållssysslor.

Jag äter 2 kokta ägg mosade med smör varje dag till frukost då jag äter LCHF (LowCarbHighFat). Imorgon ska jag äta ankägg till frukost vilket jag aldrig tidigare har smakat. En av min arbetskamrater har både höns och ankor som värper ägg så hon var så snäll att ge mig några ägg idag då hon fick höra att jag äter ägg varje dag. Det ska bli lite spännande att se om det är någon skillnad i smaken. Enligt "höns-och ankmamman" är det ingen skillnad i smaken, mer än att det känns bättre att äta ekologiska ägg från höns och ankor som gått fritt ute på gården hela dagen och bara är inomhus när de ska sova.
Äggskålen köpte jag innan påsk och den kommer från Bruka design. Jag gillar saker med text på och att det står på svenska är ett extra plus i kanten.







onsdag 1 juli 2009

Vildvuxet

Salvia och spirea.

Jag tog en liten rundtur i vår trädgården idag och insåg snabbt att det har blivit ganska vildvuxet i våra land.
Jag måste erkänna att rensa ogräs i 30-gradig värme inte kändes så lockande, så jag körde en latmaskvariant och drog bara upp de längsta grässtråna och "fröogräs", det blev lite snyggare iallafall.

Bara två dagar kvar till 5 veckors ledighet, ska bli så skönt. Det skulle inte förvåna mig om det blir väderomslag lagom tills dess, just nu så åskar och regnar det ute.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...