måndag 30 augusti 2010

Bättre sent än aldrig!


Hej på er!

Uttrycket bättre sent än aldrig passar bra idag när jag visar vad som blommar just nu i mitt trädgårdsland, nämligen luktärter! Jag var nåååågot sen med att få ner fröna i jorden så de allra första blommorna slog ut nu i helgen, men risken är väl att nätterna nu är så kalla nu att de fryser bort.

Kram/Malin

söndag 22 augusti 2010

Patchwork!







En sådan här kudde ska jag försöka att sy.





Hej på er!

Det är inte klokt vad man kan göra av lite tyg, en symaskin och massor av tålamod!
Jag och mamma var iväg på en utställning i eftermiddags med enbart patchwork. Jag blev väldigt imponerad av dessa kvinnor som kallar sig för Sprätthönsen som har sytt dessa fina arbeten, jag måste medge att det är riktiga konstverk, även om inte allt är min stil...
De rufsiga kuddarna föll däremot mig i smaken så någon sådan ska jag försöka sy.

Kram/Malin

måndag 16 augusti 2010

Tick tack!

Hej på er!

Hittade denna underbara klocka på loppis i lördags. Den går inte på batteri utan den ska vridas upp, för annars slutar den att ticka, och ticka det kan den!
Det är tur att den står i vår tvättstuga och inte vid min säng för då hade jag inte kunnat sova.
Den vita lilla radion är från Clas Ohlson men jag har även sett den på Rusta och Ö&B för en billig peng och ljudet är helt ok och det blir så mycket trevligare att stryka när man kan lyssna på radio.

Kram/Malin

onsdag 11 augusti 2010

Kreativiteten flödar!

Sydde på en spets på Sagas kjol. Hon blev mycket nöjd.
Saga dansar i sin kjol. Tyvärr vägrade hon ta av sig den så hon spillde lingonsylt på den när hon åt kvällsmat. Den åkte i tvättmaskinen så hon kan ha den imorgon på fritids.
Vimpeltillverkning

Hej på er!
Jag vet inte vad som tagit åt mig men kreativiteten har flödat här i Villa Nordåker, enligt Feng Shui frigörs energi när man rensar i röran, det kanske det som hände?!
Jag har sen jag rensade i helgen hunnit påbörja att virka en ny matta (på kvällarna i tv-soffan), den tar liiiite längre tid än planerat eftersom jag fick repa upp den efter två kvällars virkning för att jag ökat maskorna lite för mycket så den blev alldeles vågig, inte så halksäkert kanske. På eftermiddagarna har jag haft systuga. Jag har sytt färdigt en massor av vimplar idag, som jag ska lägga ut till försäljning. Måste finansiera mina tyginköp *ler*

Jag har även klurat lite på att piffa till kläder med lite spets och tyll och testade äntligen idag när jag ändå hade ångan igång att sy på spets på Sagas kjol som hon använt flitigt sen förra sommaren och resultatet blev väldigt bra. Nu blir jag lite sugen på att piffa till en svart sammetskavaj som jag fyndade på semestern, få se hur jag gör.

Kram/Malin

tisdag 10 augusti 2010

Trädgårdsbilder








Hej på er!

Bjuder på lite bilder på det som blommar just nu i vår trädgård. Inser att det snart är dags att börja planera för vilka vårlökar som ska ner i jorden i höst, tulpaner och scilla är i alla fall givet.
Jag måste erkänna att det känns konstigt att ha börjat att jobba igen efter 4 veckors härlig semester, det är precis som om man inte varit ledig(!) Både Saga och Jacob tyckte det var kul att få börja dagis och fritids, skönt!

Kram/Malin

Uppdaterat: Den vita blomman är en Vidjehortensia "AnnaBelle"

söndag 8 augusti 2010

Liten virkad matta!

Hej på er!

Min sista semesterdag började också tidigt. Vaknade kl 06.00 så efter en kopp kaffe och lite "slösurfning" började jag att sy på mina gardiner till hallen kl 06.30. Det var svårt att fodra gardiner, eller rättare sagt att lägga upp dem Jag höll på att ge upp men efter lite dividerade med mig själv fuskade jag litemen det är ingen som förhoppningsvis ska kolla hur de se ut på baksidan. *ler*
Det blev i alla fall tjusigt i hallen, precis som jag hade hoppas men det får jag visa en annan dag.

Den första lilla virkade mattan blev klar häromdagen och ligger på golvet i Sagas lilla "gå-in-garderob" Här har hon tidigare haft en dockvrå men många av de sakerna finns nu i lekstugan( tack och lov) så nu kan hon stå här och kamma och sätta upp håret istället då vi köpte små speglar på Ikea häromdagen och satte upp på väggen.

Kram/Malin

lördag 7 augusti 2010

Rensa i röran!

Ljusstakarna som svartmålade. Vill ni se hur de såg ut innan klicka då här.

Hej på er!
Vaknade kl 05.00 och var klarvaken så det var lika bra att stiga upp. Lite tidigt men det gäller att utnyttja sina sista semesterdagar, eller vad säger ni? På måndag är det dags att återgå till arbetet igen. Saga börjar fritids (min stora tjej!) och Jacob flyttar upp från småbarns-avdelningen till avdelningen som Saga har gått på. Både gamla och nya rutiner med andra ord.

I mitt arbetsrum (som ni aldrig fått se)finns det plastbyggda skåp med hyllor och lådor, det är jättepraktiskt men det är lätt att det blir stökigt i dem då barnen ha fått ha sina spel, papper, pennor, pärlor och pyssselsaker tillsammans mina tyger, gardintillbehör, paketsnören och band. Jag har inte börjat klippa och sy i mina tyger ännu för jag har en liten fix idé som gör att jag inte kan ha det stökigt omkring mig när jag ska sy och pyssla, så därför inleddes "operation rensa i röran" i skåpen för att mina nyinköpta tyger skulle få plats. Jag trodde i min enfald att detta skulle bli färdig före lunch, det slutade med en tur till Ikea på seneftermiddagen för att köpa bokhyllor till vårt vardagsrum, vita Billy som ska pimpas med överbliven panelskiva, lister och socklar så de ser platsbyggda ut i vårt vardagsrum, en gammal ärvd bokhylla som stått i källaren fick komma upp så barnen kan ha sina saker där istället i ett rum som ligger i anslutning till mitt arbetsrum. Färgen på bokhyllan är inte den roligaste, den skulle vara fin i vitt men det få bli ett senare projekt. Några möbler ska få byta plats under dagen, det känns som om hela huset blev uppochnervänt, men det kommer bli bra när det är färdigt det är jag säker på.

Det införskaffades även hyllplan och konsoler till Jacobs garderob, vi ska skruva fast en rundstång och några ankarkrokar på den undertill. Det ska bli skönt när han kan få in sina kläder i sitt rum. En stor rund spegel till hallen inhandlades också för knappt 200kr som tidigare kostat 800kr. En ny taklampa med spotlights till arbetsrummet köptes också, jag har haft alldeles för dålig belysning där tidigare så nu ska det bli bättring.

Jag sprang även in på Clas Ohlson och köpte två små lådor med lock till mina trådrullar och en Dymo med sånt där upphöjt märkband så nu kan jag märka upp var saker och ting ska vara!

Kanske om det hinner bli färdigrensat så kanske tygerna till hallen kan klippas till, så jag kan sy lite imorgon, jag vill även hinna med att springa.

Ha en bra lördag!

Kram/Malin


onsdag 4 augusti 2010

Himmelriket!


Varit i Tygriket idag, ett himmelrike för en tygälskare, billigt är det också! Det blev en heldag helt allena men det var så skönt, jag behövde få lite egentid. Jag började dagen med Skroten, kom ut efter 3,5timme(!), sen Kinnagarn och Fritsla tyglager.
Nu ska det sys!
Tyg till vardagsrummet. Tyget är 2.30meter brett, det ska delas på mitten, så jag får ut dubbelt så många längder.

Det fanns så mycket fina färgglada tyger, kunde köpt allihopa. Dessa två ska bli kuddar på Sagas rum tillsammans med andra reatyger jag köpte på semestern.
Lite tyger till Jacob, hans rum ska bli lite tuffare.
Biltyget är en stuvbit för 20kr.

Fastnade för hästtyget. Det kanske även kan bli en kudde till mig.

Köpte detta tyg på Fritsla tyglager. Det ska fodras och sen hängas i hallen för att dämpa ekot som lätt uppstår.
Lite lyxigt ska det bli i hallen.

Lite virkgarn, från Kinnagarn.
Några tofsar, kände mig som Maria Montazami.

(Korten gör inte tygerna riktigt rättvisa )

Kram/Malin

tisdag 3 augusti 2010

Svart ram!



Hej på er!

En av sakerna jag spray-målade på plats i hallen. Blev riktigt snyggt med lite svarta kontraster mot det vita. Jag har inte blivit snurrig och glömt att sätta dit någon bild i ramen, den ska vara tom.
Skänken har fått byta plats med pinnsoffan som stod där innan, blev mycket bättre.
Nu fattas bara lite tyg, en större tavla och en spegel sen kan jag visa hallen i sin helhet.

Kram/Malin

måndag 2 augusti 2010

Runt det går runt

Hej!

Visar en liten glimt på mitt senaste projekt, nämligen att virka en rund matta, som jag bla sett hos Fröken Fräken. Jag klippte sönder tyg som jag fyndat på loppis i långa remsor som ändå bara låg och tog plats i skåpet och sen började jag virka, virka och virka. Det är nämligen svårt att sluta virka när man väl kommit igång...

Kram/Malin

Färgbyten

Hej på er!
Så här ser det just nu ut utanför ytterdörren, saker som få ligga och lukta av sig tillsammans med barnens lektält. Igår gick jag lös med spray-färgen här hemma och saker bytte snabbt färg från vita och guldiga till svarta och gråa till vita. Maken skrattade och skakade på huvudet när han såg var jag hunnit med att spraya på sisådär 10minuter. Det är bäst att hålla i grejerna när du sätter fart, sa han.
Jag ska Aldrig mer köpa spray-färg på Jem&Fix, den var inte alls bra. Jag har för mig att den var helt ok förr men nu var den skitkass, plus att de höjt priset på den också!
Jag hade en burk svart färg från Biltema och den var mycket bättre.

Var köper ni er sprayfärg?

Nu är jag inne på min sista semestervecka, tiden går så fort.

Kram/Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...