torsdag 30 oktober 2008

Ljuskrona








Tänkte tipsa om en ljuskrona som jag shoppade igår för en billig peng. Denna fina krona kan man både ha värmeljus och blockljus i.
Jag hittade dem på Rusta för 19.90kr/st fanns även i guld för de som gillar det...
Det syns inte så bra på bilderna men den spred ett vackert sken även på väggen bakom. Jag köpte två stycken och jag har tänkt att ta fram dem till advent om jag kan hålla mig, börja verkligen längta efter adventstiden.






onsdag 29 oktober 2008

Kök, före och efter!























Före



Idag visar jag er bilder från vårt kök. Köket är från 2000 när ektrenden var som störst och i slutfasen av terracotta. Idag hade jag inte valt ett ekkök utan ett vitt lantligt! Så jag har efter semestern försökt att få mitt lantliga kök ändå. Jag började först att måla väggarna med lite råvit färg. Men jag ville ha in mera vitt i köket och det är inte aktuellt att byta ut alt lackera om skåpsluckorna så då fick kaklet bli vitt! Efter att ha läst i en del bloggar om kakelmålning så skulle det inte vara en omöjlighet att även jag skulle få ett vitt kakel! Efter tre lager vit färg så fick jag ett helt nytt kök! Jag är så nöjd, jag hoppas att det kommer att hålla. Nu när det har blivit vintertid är det svårt att fota inomhus. Jag lyckades fota dessa kort när det var soligt ute men då blir det sånt blänk på bilderna men ni får hålla till godo, för är det mörkt ute så tycker jag att bilderna blir gula och det är ju inget kul.
På min önskelista står det att försöka att lackera om vårt köksmöbel till vitt. Ska det blir hållbart måste det nog lämnas iväg för lackering, få se om man kan önska sig det av tomten. *blink*










fredag 24 oktober 2008

Äntligen fredag!

Söt rosa gitarr från www.nublu.se
Nu när jag har börjat jobba så blev fredagen plötsligt en härlig dag igen! Känns skönt att veta att man ska vara ledig i två dagar innan det är vardag och jobb igen. När jag var föräldraledig så kändes fredagen som vilken dag som helst. Imorgon står det städning på schemat, vi har bjudit hem några vänner på middag, en utav dem har fyllt 30 år så honom ska vi uppvakta. Saga älskar allt som har med paket och kalas att göra. Jag kanske hinner knäppa några bilder på barnens nya saker som jag köpte på Ikea, fast risken är att barnen hinner stöka ner innan man hinner fota Det är konstigt hur de hinner stöka ner där man precis har plockat upp och städat, är det likadant hemma hos er?
Saga var i alla fall helt salig när vi var på Ikea, de hade plockat fram julsakerna.
Tänk idag är det bara 2månader kvar till julafton!
Jag har redan bestämt mig för att i år ska jag shoppa julklappar på nätet, känner verkligen inte för att springa runt i affärena och leta efter julklappar när man kan sitta i lugn och ro hemma i sin soffa och klicka hem sakerna istället.
Saga har länge velat ha en rosa gitarr med vita prickar och nu finns den hos Nublu som för övrigt är en vän till mig i bloggvärlden, så den kommer nog snart att klickas hem!
Ha en trevlig helg!

tisdag 21 oktober 2008

Jobba...









Bilder från Ikeas hemsida!

Igår började jag jobba igen efter att ha varit föräldraledig i 1,5år. Jag fattar inte vad den tiden har tagit vägen. Det känns som igår som Jacob föddes, med världens raketfart, vi var inne hela 5min på förlossningen innan han föddes.

Jag har använt en del av tiden här hemma till att måla om möbler och väggarna, så det har gått åt en hel del vit färg. *ler*
Onsdagarna kommer jag och barnen att vara lediga från jobb och förskola. Det känns skönt att veckorna inte blir så långa för barnen, eller framför allt Jacob som inte riktigt vant sig vid att vara "dagisbarn" ännu, Saga däremot skulle gärna vara på förskolan från 7-16! Imorgon är det därför vår lediga dag, jag och barnen ska nog ta en tur till Ikea. Jag har tänkt att köpa den nya dockservisen till barnen och ett nytt diskställ om det ser fint ut i verkligheten och ett lampupphäng så köket kan bli färdigpiffat, vill gärna visa er hur det blev. Jag hoppas också att julsortimenet kommit fram, börja längta lite till advent...

måndag 20 oktober 2008

Blocketfynd!



Änglapålle som M med bloggen Jordgubbar med mjölk gör


Att fynda gobitar på Blocket kan vara svårt, inte många gånger man hinner först men denna gången hade jag tur! Denna fina skänk fyndades för 200kr och efter fyra lager råvit färg blev den så här fin. Jag har köpt nya fina skålformade handtag och en knopp hos Sofia med webbutiken Me and my home. Jag hade varit inne på hemsidan flera gånger men sett att de knoppar/handtagen som jag ville ha var slutsålda. Men efter en mejlkontakt visade det sig att det fanns några kvar som Sofia hittat på sitt lager och som jag kunde få köpa, gissa om jag blev glad!

Tyvärr kan jag inte visa en Före-bilde, trodde jag hade en i datorn men jag hittar den inte.

lördag 18 oktober 2008

Ta en kaka till...




Först vill jag passa på att tacka alla som kommentera mina inlägg!

Har varit på kurs igen. Fick friska upp minnet på att virka. Jag har sett i bloggvärlden virkade små bakverk och ville försöka ge mig på det också. Resultatet blev några små dammsugare. Jag har virkat på måfå. Den första som jag gjorde blev giganstisk, så den får hunden ha som leksak. Den andra blev för liten så den slängde jag. Men på tredje försöket blev det bra! Så nu har barnen några stycken att leka med.
Om det är någon som har "recept" på fler virkade bakverk så får du gärna mejla till villanordaker@hotmail.com eller lägga in det i kommentarerna.



Ps, det var äpplerna som var konstgjorda i förra inlägget :-)

torsdag 16 oktober 2008

En liten tjuvkik...

Jag har sen semestern hållt på med en liten minimakeover av vårt kök.
Jag kan avslöja att det gått åt en hel del vit färg.
Vilken av frukterna i skålen är konstgjorda?

lördag 11 oktober 2008

Tavlorna är klara





Jag köpte en Flora för ett tag sedan. Jag hittade dessa ramarna nere i källaren men då var de guldiga så sprayflaskan åkte fram och de blev svarta och fina istället. Jag lät Saga välja motiv till tavlorna och hon tyckte de med rosa blommor var finast. Tur att hon inte valde med gula blommor, jag har lite svårt för gula blommer. Det beror nog på att vi har en hel del maskrosor på våren i vår gräsmatta. Jag tyckte det blev fint på tavellisten, gillar kontrasten med de svarta ramarna till de vita väggarna. Jag kommer nog byta ut bilderna om ett tag, för med en hel bok med bilder är det kul att kunna variera sig lite efter årstiderna.
Imorgon ska jag börja grundmåla ett skåp som jag fyndat på Blocket. Det var så pass billigt att jag kunde inte motstå det och Saga behöver ett skåp att kunna ställa in alla sina leksaker. Jag gillar inte att ha massor med leksaksbackar på golvet som bara ger ett rörigt intryck. Finns det ett skåp kan vi ställa in leksakerna på kvällen istället och rummet blir lungt och harmoniskt när det är dags för henne att sova.

fredag 10 oktober 2008

Höstlöv







Att leka i höstlöven som vi räfsade ihop, jag och barnen häromdagen tyckte de var jättekul!
Jag själv erkänner att, är jag ute och går och ser en lövhög så sparka jag gärna i den.
Jag hittade en ny funktion på min kamera, att jag kunde ställa in om man ville ta svartvita kort tex. Så går det när man inte läser instruktionsboken!

tisdag 7 oktober 2008

Torka!

Jag har köpt nya disktrasor på Willys från Wettex. Inte det roligaste man kan köpa till hemmet, men jag gillar inte gamla disktrasor utan byter ganska ofta. Jag t.o.m tvättar dem i tvättmaskinen, sen duger de att ha till städtrasor innan de slängs. Märks det att jag är smålänning, eller? *ler*
I alla fall, jag hittade dessa disktrasor i vit och rosa som stödjer Rosa Bandet kampanjen.
Det känns bra att kunna stödja bröstcancerforskningen, ett plus att disktrasorna är fina också!

fredag 3 oktober 2008

Vårt allrum









Idag får ni se vårt allrum. Detta rummet ligger i anslutning till vår tvättstuga. Vi har delat av detta rummet, tidigare var det ett enda stort rum. Det såg ut så här före ombyggnationen.
Barnen har sina leksaker i en del av rummet, men de slipper ni att se. Rummet är ljust och härligt vitt. Mattan som ligger på golvet är en ärvd sak och den är väl inte den snyggaste men den få duga tills jag hittar en ny. Pelarbordet har jag spacklat, slipat och målat råvitt. Det kommer från min makes morfars föräldrahem, känns kul att pelarbord blivit lite "inne" igen så detta kunde få komma fram från förrådet. På bordet ligger ett nytt nummer av favorittidningen Lantliv.

onsdag 1 oktober 2008

Sticka!

Igår började jag och en kompis på stick-och virkkurs.
Oj vad kul det var! Jag har blivit helt besatt, jag hann knappt dricka kaffet på kursen utan var tvungen att sticka *fniss*
Jag har inte stickat sen högstadiet, så det är väl en 15år sedan. Det var lite knivigt att få till aviga maskor men skam den som ger sig. Nu har jag fått till både aviga och räta maskor, klara tom av att byta färg. Vi stickar i ren ull för vi ska tova det vi har stickat i maskin. Det som jag håller på med ska bli en väska. Jag få se När och Om jag vågar visa er hur väskan blev när den är färdig.
Jag tänkte höra om någon har något tips på var jag kan förvara mina stickor och garner, gärna i någon webbutik för jag hinner inte åka och köpa någon för jag måste Sticka!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...