måndag 29 september 2008

Nordens Flora









Jag har köpt mig en gammal Flora på loppis för hela 20 kr. Bilderna i den är från gamla skolplanscher som jag tycker så fina. Min tanke med denna bok är inte att jag ska fördjupa mig i de olika beståndsdelarna på växterna utan bilderna ska få bli konst! Jag har tänkt att massakera denna bok och göra tavlor av bilderna. De ska sedan få pryda en tavlelist i vårt kök. Ska bara införskaffa mig lite rammar först.

lördag 27 september 2008

Som nya..

Efter


Före

Blev ramarna med lite svart sprayfärg. Om du aldrig har testat att spraymåla så låt bli! Det är beroendeframkallande. Jag letar hela tiden efter nya saker att kunna spraymåla.

onsdag 24 september 2008

Möblera om...






det får du gärna göra sa maken , det kostar inget!
Sagt som gjort men igår flyttade jag om lite i köket. Jag ställde in pinnsoffan som jag köpte mintgrön och som maken så snällt har målat vit åt mig. Det blev mycket rymligare med denna soffan än den som stod där tidigare, då kunde min julklapp från maken få flytta in från hallen. Ett litet slagbord, på det ställde jag en gammal hushållsvåg, en ljuslyckta och en kruka med murgröna i. I hallen ska en skänk stå istället. Men det får bli när jag målat klart den, har i alla fall börjat spackla men det måste slipas lite till innan den kan målas.
Tapeterna i köket målade jag råvita för en månad sen. Tapeten såg ut så här innan. Jag tycker det är så härligt med vita väggar. Det trista var att jag fick måla väggarna en extra gång för målaren gav mig fel färg fick Stockholmsvit istället för råvit. Det var inget kul, men det blev fint när det var färdigt.

måndag 22 september 2008

Nytt i tallrikshyllan






Jag har höstpiffat min tallrikshylla i vårt kök. Tidigare har jag haft tallrikar i grönt och vitt bla Gröna Anna. Men nu när hösten har kommit så tyckte jag de kändes för våriga. Jag hittade dessa tre tallrikarna i brunt och vitt för 10kr/st. Egentligen var jag ute efter tallrikar i svart och vitt men jag hittade inga i lördags när jag besökte två olika secondhandbutiker. Men det kanske dyker upp en annan gång!

fredag 19 september 2008

Vår groventré











Efter
Före

Här kommer lite bilder på vår groventré som vi har i samma rum som vår tvättstuga. Vi gjorde denna ombyggnation i våras och det är så lyxigt att kunna köra in bilen i garaget och sen komma in i huset. Tänk så många meter vi har sprungit tidigare fram och tillbaka när vi ska packa i och ur bilen. Sen ser jag framför mig hur enkelt det kommer att vara när två barn ska iväg till dagis och man slipper stå och skrapar rutor när det blir så kallt.
Den lilla pallen som används för att sitta och knyta skorna på har jag fyndat på loppis.
Den var målad i en ful grön lasyr, men det gäller att kunna se framför sig hur en möbel blir som vitmålad istället. Pallen var så ful att när vi hade hantverkare här för att byta fönster så använde de den att stå på, de trodde nog det var en arbetspall. Jag hade inte mage att säga till dem att jag köpt den för att måla den för att jag tyckte den var fin i formen.



Liten tidningshylla

Före
Efter


Detta lilla brickbord står i vårt vardagsrum. Jag hittade det på loppis för hela 30kr, och efter lite vit färg så passar det bra in i vårt hem. Nu får brickbordet agera tidningshylla för favorittidningarna men det är tänkt att vi ska lägga tex fjärrkontrollerna där när vi inte behöver dem, jag gillar inte när de ligger och skräpar på bordet. Men nu får vi lägga de högt upp för annars så tar Jacob dem och byter kanal eller stänger av Tvn, vilket inte Saga tycker är så kul när hon tittar på Barnkanalen.

torsdag 18 september 2008

Soffbord Före och Efter

Före
Efter


I mitten av juni sprang jag på detta soffbordet på vår Secondhandbutik. Jag föll direkt för formen och såg framför mig hur fint det skulle vara i vitt. Jag köpte det för 250kr och tänkte att det bara skulle vara att gå hem och måla det. Men maken ville sprutmåla det för att få en fin bordsyta, dvs att det ska se fabrikslackat ut. Men vad varken han eller jag hade räknat med var att det skulle tränga igenom fula gula fläckar. Vi tyckte det var konstigt eftersom det inte var ett furubord. Efter några slipningar och ommålningar utan bra resultat fick vi tipset av den lokala målarfirman att vi skulle testa kvistlacka. Maken kvistlackade fläckarna två gånger och det var det som behövdes! Bordet blev nu helt vitt utan några fula fläckar när det målades.


fredag 12 september 2008

Dripp, dropp!




Jag har åkt på en riktig höstförkylning!

Näsan bara rinner, jag nyser och huvudet värker. Jag hoppas förkylningen ger med sig under helgen så jag orkar fota lite bilder för att ha i mina inlägg.

torsdag 4 september 2008

Ett kuddinlägg till.




Idag har jag sytt två kuddar till! Det är så kul när man väl får kläm på hur man ska göra. Jag erkänner att jag har en förkärlek till randiga och rutiga tyger dels för att det är klassiskt men också för det är enkelt att klippa och sy i randiga och rutiga tyger. *fniss*
Dessa kuddar ska vara i kökssoffan i vårt kök, men det är så pass mörkt ute nu så det blev inga bra bilder när jag fotade, så de bilderna få vänta.
Imorgon ska jag åka till GeKås med min ena syster, ska shoppa vinterkläder till barnen men jag hoppas göra några fynd till hemmet också. Jag har hört ryckten om att de redan har fått fram julsaker!


onsdag 3 september 2008

Nya kuddar








Idag visar jag er två kuddar som jag lyckats sy idag. Det rutiga tyget köpte jag på Åhlens på semestern och det vita linnetyget är en stuvbit. Jag följer bloggen
Bland kuddar o busiga barn och blir så inspirerad av Kajsas alla fina kuddar så jag gjorde ett försök jag med. Jag blev faktiskt nöjd. Det var roligt att sy lite "lappteknik" så det kommer bli fler kuddar i den modellen till kökssoffan.
Jag hade båda barnen hemma när jag sydde men det gick över förväntan. Saga satt vid köksbordet och "degade" och Jacob var väldigt intresserad av symaskinen så han satt helt stilla i mitt knä när jag sydde på maskinen, han kanske blir den näste Ernst?



tisdag 2 september 2008

Rutigt








Rutigt i grått och vitt blev dynorna när stolarna fått sig en makeover. Tyget beställde jag från Stoff & Stil. Stolarna är 4 vita Leksandsstolar, som maken har hjälpt till att sprutmåla på sin semester. Om ni vill se hur 2 av dem såg ut före målning klicka då här Jag hade då tänkt att de skulle stå i vårt kontor men de fick istället flytta in i köket med 2 andra stolar istället. Jag har målat om i köket det blev råvitt på väggarna istället, lite av det kan ni nog se på första bilden.
Jag kommer visa mer köksbilder när det är piffat, AD-droppar kanske inte är det man brukar piffa ett köksbord med, men är man småbarnsförälder så är man!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...