tisdag 22 februari 2011

Tisdagstema: Designfavoriter

Snyggt kylskåp från Smeg.
Klassiskt blåvitt porslin
Bruka design -jag gillar ord (särskilt svenska) på bruksföremål.
Carl Malmstens fina pinnstol, Lilla Åland.

Hej på er!

Veckans tema i Fabriken är designfavoriter. Jag visar några av mina favoriter.

För fler bidrag klicka här.

Idag har jag hämtat ut en paket från Stoff&Stil, jag och min mamma har beställt mycket kul.
Nu gäller det bara att få tiden att räcka till, så att man kan hinna pyssla.

Kram/Malin

söndag 20 februari 2011

Söndagsbild vecka 7, solskenspromenad

Saga och hennes kusin.

Hej på er!

En liten söndagsutflykt stod på schemat för hela familjen. Jag hade sett en annons på Blocket, (var annars?) om en våningssäng som skulle passa perfekt i svärföräldrarnas sommarhus vid kusten.
Så vi tog släppet med oss och köpte sängen och fortsatte sen ner till Steninge. I bilen så ringer min syster som bor knappt 2mil därifrån och undrar om hon och hennes dotter kunde komma ut och hälsa på då de var själva hemma på eftermiddagen. Givetvis kunde de det, så medan maken och svärfar skruvade ihop sängen tog vi med oss barnen och Alfons ut på en härlig solskenspromenad, rättvis fördelning eller hur?

Jo just det, jag sprang in en snabbis på Europa möbler och kikade på Brännö-bordet, det var fint!

För fler söndagsbilder klicka här.

lördag 19 februari 2011

Nytt köksbord?

Alt 1. Åminne från Mio.
Alt 2, Norden från Ikea.
Alt 3. Cecilia från Mio.
Alt 4. Brännö från EM


Hej på er!

Åh, det ser ut att bli härligt väder idag, även om det just nu är minus 15 grader ute, så ska det vara solsken hela dagen, precis vad vi behöver.

Vilket av de fyra köksborden ovan tycker ni är finast?
Har ni någon erfarenhet av dem, positivt eller negativt?


Kram/Malin



söndag 13 februari 2011

Söndagsbild vecka 6, walk-in-closet del 2.

Veckans söndagsbild i Fabriken visar numera en blommig garderob.

Hej på er!
Tjoho, tro det eller ej men jag har faktiskt hunnit med att måla och tapetsera min garderob i helgen. Det blev verkligen ett lyft, tänk att lite färg och tapet kan göra så stor skillnad. Nu återstår det bara att jag och barnen ska försöka lura med oss maken till Ikea det behövs lite hyllplan, konsoller och klädstänger, innan mina kläder kan flytta in igen. Min förhoppning är att han kan sluta lite tidigare på torsdag, för att åka till Ikea en lördag är väl ingen höjdare, det är inte kul att behöva trängas både i butiken och i restaurangen.
Trägolvet i garderoben är väldigt slitet och fult, och jag hade lite funderingar på om jag skulle slipa och måla det vitt men sen kom jag på att det skulle vara ganska lyxigt med en härligt tjock matta där istället. Trodde faktiskt inte jag skulle vilja lägga in en heltäckningsmatta i mitt hem, jag är uppvuxen med dem och jag var såååå glad när jag fick in en plastmatta på mitt rum. Fast just i en garderob kan det vara mysigt för att slippa gå barfota på ett kallt och kalt golv.

Lite söndagsmys hade jag, Saga och hennes kompis som var på bio i eftermiddags, vi såg Trassel. Den var riktigt rolig och jag kan rekommendera er att följa med era barn att se den. Det blev en hel del skratt, spänning och det var även så att tårarna nästan tittade fram på ett ställe....


För fler söndagsbilder klicka här.

Kram/Malin


torsdag 10 februari 2011

Min lilla "walk-in-closet" eller gå-in-garderob, del 1


Usch, vilken oreda.
Hyllorna sitter alldeles för högt upp (takhöjd 260cm) så det blir svårt att använda dem. För att räcka upp till översta hyllplanet behövs en stol. Byxor och tröjor blir därför lätt slängda i en hög. Jag vet knappt vad jag har för några kläder....
Nåja, urplockat och redo för att börja förvandlingen.
Vitt färg och denna söta tapet ska upp på väggarna, jag hade tre rullar liggandes som jag köpte på rea på Rusta för ett bra tag sedan. De var tänkta till Jacobs garderob men där blev det pärlspont i form av panelskivor istället.
Wiiiieee, dessa små kryp låg på ena hyllplanet. Undra vad det är för något?


Hej på er!
Imorgon med en liten smygstart idag i form av urplockning av kläder, skor, scarfar och handväskor så inleds operation "walk-in-closet" i miniformat. Min garderob är inte stor och är verkligen i stort behov av upppiffning (kolla bara in krypen!!) och att struktureras upp.

Det ska inte behöva kosta så många kronor att fixa till min lilla gå-in-garderob för både färg och tapet har jag hemma. Jag kommer att behöva skaffa några nya hyllplan och lite rundstav för jag har tänkt ut en ny lösning som jag hoppas ska ger bättre ordning och överblick bland mina kläder.

Det har varit lite sjukstuga här i Villa Nordåker i veckan. Saga-stackarn fick magsjuka natten mellan måndags och tisdags, så himla typiskt att maken just då var bortrest. Jag kan tala om att det blev inte mycket till sömn för varken mig eller Saga den natten. Inte för att gå in på detaljer men var 15:e minut var jag tvungen att stiga upp...Hoppas innerligt att jag och Jacob slipper bli sjuka för jag har verkligen laddat för att fixa med min garderob i helgen. Blir Jacob sjuk får maken ta honom, jag har en hel del uscados tillgodo efter Sagas magsjukenatt, eller vad säger ni?!!

Kram/Malin

tisdag 8 februari 2011

Tisdagstema: hand made by me

Stor tygtavla.
Tyll-lampa
Lite kuddar

Planeringtavla.


Hej på er!
Veckans tisdagstema i Fabriken är "hand made by me". Ett kul tema tycker jag, för när man surfar runt bland alla inredningsbloggar så få man se så hur otroligt kreativa och duktiga kvinnor det finns i vårt avlånga land ja och givetvis utanför Sveriges gränser också.

Jag tycker det är kul att hålla på med textiler och syr en och en annan kudde när tiden och inspirationen finns. Jag måste erkänna att jag inte direkt är någon Byggare Bob här hemma även om jag hela tiden har tusen ideér på vad jag vill göra men är lite rädd för att misslyckas så jag överlåter byggandet åt maken och så står jag för målandet, för det tycker jag är kul. Eller kul och kul är kanske att ta i men det blir oftast väldigt bra efteråt.


För fler temainlägg klicka här.

Kram/Malin


söndag 6 februari 2011

Söndagsbilder vecka 5 Loppisfynd + tips!


Ljuvlig bricka med fjärilar och patina.
Härligt blå skål och två plåtburkar.

Hej på er!

Söndag igen! Men det är helt ok för då är det Solsidan på tv4 (kl 20.00) och sen ska jag titta på One tree hill på Kanal5 play, en härlig avslutning på helgen.

Igår loppisfyndades det på Kupan (Röda korset). Kolla in den härliga brickan med sin fina patina, den var så billig att hjärtat nästan slog en volt. Jag menar 5kr är i min värld nästan gratis för en sådan stor bricka. Kommer vara fin att bära ut i trädgården med ficka till våren. Burkarna fick jag för 50kr, de ska jag ha i mitt arbetsrum och fyllas med pysselsaker. Den blå skålen fick jag för 20kr. Det står Royal Collection undertill, är det något märke?

Ett litet tips så är på kvällskvisten är att om ni köper eller ha porslin hemma som fått gråa fula streck/märken efter bestick och liknande och vill ha dem som nya igen är att ta lite spishällsrent och torka av med, det fungerar super! Glöm inte att diska av dem sen.

För fler söndagsbilder i Fabriken klicka här.

Kram/Malin

fredag 4 februari 2011

Trevlig helg!

Härlig vårbukett!

Ranukel, min första som krukväxt, har bara haft dem som snittblomma tidigare. Få se hur länge den överlever.


Jag smyger bara in en snabbis i bloggvärlden för att önskar er en trevlig helg! Nu ska jag sätta mig i soffan med maken, det var ett tag sedan....

KRAM/Malin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...