söndag 31 oktober 2010

Ändrade planer!

Hej på er!

I dessa ljuvliga blåvita koppar av engelskt porslin, hade jag planerat att dricka kaffe eller te ur och läsa inredningstidningar uppkrupen i soffan, men tji fick jag! När jag hällde kaffe i den ena koppen så framträdde massor av krackeleringar som jag inte kunde se när jag köpte dem på loppis. *grrr*
Men inget ont som för något gott med sig, de ska istället få agera hyacintvas om någon vecka!

Kram/Malin

torsdag 28 oktober 2010

Välförtjänt paus!

Hej på er!
Jag har bestämt mig för att jag måste införa torsdag=städdag, det är så trist att behöva städa på helgen, jag vill hellre göra andra saker då tex att kunna pyssla med gott samvete. Därför har jag farit fram med dammsugaren i eftermiddag och dammsugit hela huset, två våningar, så nu ska jag bläddra lite i nya Lantliv innan jag och Jacob ska hämta Saga som är och leker med en kompis. Sen är det dags för att fixa kvällsmat.

Kram/Malin

måndag 25 oktober 2010

Tygtavla


Tjoho!

Nu har jag "skjutit" färdig med min häftpistol, det blev en tavla de luxe.
Om jag skulle nämna två saker som en hemmafixare behöver ha så är häftpistol det ena och sprayfärg det andra, särskilt om man är en pysslare som vill att saker och ting ska gå undan! Med lite hjälp av maken skruvade jag ihop en ram som jag häftade fast detta tyg från Ikea (endast 19kr/m!) och vips så har jag en stor tygtavla 140x140cm i hallen. Det tog väl knappt en timme allt som allt och ni som har spraymålat vet ju att det tar inte många minuter att förvandla en pryl från något fult till fint!

Kram/Malin



söndag 24 oktober 2010

Dags att gå lös med häftpistolen.....

tisdag 19 oktober 2010

Platsbyte!


Hej på er!
Jag skulle visa er min ommöblering, men barnen måste ha varit framme och ändrat inställningarna på kameran så bilderna jag tog "bidde" inget bra. Ni kan i alla fall få en skymt av ett platsbyte som jag gjorde själv (med hjälp av handdukar) i lördags. Vitrinskåpet och skänken har bytt plats och jag tycker det känns som om skåpet kom mer till sin rätt på sin nya plats. Det ser lite tomt ut på väggen bakom skänken, det återstår en del piff innan jag är nöjd.
I den andra delen av vardagsrummet har det också skett förändringar, hur det ser ut nu får ni se en annan dag men så här har det sett ut.

Kram/Malin

lördag 16 oktober 2010

Oj!

Hej på er!

Oj, det är inte klokt vad som ryms i vårt vitrinskåp och en skänk som står i vardagsrummet. Jag fick ett infall och ville flytta på dessa möbler och då var jag tvungen att tömma dem. Det är tur att jag lärt mig handdukstricket när möbler ska flyttas annars skulle det vara svårt att möblera om själv.
Ja, jag mår mycket bättre idag, förkylningen är som bortblåst och jag kan knappt tror att jag var förkyld igår, eller jo det kan jag för jag är helt fnasig under näsan och jag har fått ont i ryggen av allt nysande, men annars mår jag bra.
Resultatet av ommöbleringen får ni se en annan dag.
Kram/Malin

fredag 15 oktober 2010

Mormorsrutor!



Hej på er!
Jag är äntligen fattat hur man virkar mormorsrutor efter att ha fått en ruta av en kompis och tittat på YouTube, och jag kan förstå att hemmen förr var "nerlusade" av kuddar och filtar för det är så kul. Min nya gosiga halsduk består av 15 mormorsrutor. Den passar bra idag när jag är superförkyld och frusen och helst skulle krypa ner i sängen, men jag måste stå ut någon timme till för barnen måste få lite och äta och sitt fredagsmys först. Det är så typiskt att maken ska vara bortrest på tjänsteresa just när jag blir så här dålig, och just idag kan jag faktiskt hålla med maken att det vore väldig skönt att ha en tv i sovrummet.

Kram/Malin


M om du läser det här och har tänkt köpa något till barnen så glöm inte bort att köpa något till mig också....det är jättesynd om mig.
Puss!

söndag 10 oktober 2010


De fina höstlöven gillade inte nattens frost utan har trillat ner på marken


Hej på er!
Vad fort en helg passerar, det känns som om det bara var några timmar sedan jag gick hem från jobbet i fredags, men så har det varit fullt hus här i helgen. Tre av barnens kusiner kom igår vid lunchtid och sov över tills idag, att fixa mat, plocka undan och diska till sju personer är nästan ett heltidsarbete. Det är tur att kusinerna är så stora och snälla att de kan leka och agera barnvakt åt Saga och Jacob, jag hann därför sy en kudde igår mellan fikat och kvällsmaten när de spelade Wii. Det blev ytterligare en kudde sydd idag, fast då hade kusinerna åkt hem, men maken hade tagit med sig barnen en runda till skogen. Symaskinen är svärmors gamla Husqvarna från 70-talet och jag servade den när jag tog över den för 10 år sedan och jag tror det är dags igen, den låter inte alls som den ska, den matar inte fram tyget som den borde så jag måste sitta och hålla emot annars blir det jättesnett, mer än vanligt alltså *ler* Men nu när jag har kommit in i ett sy-nya-kuddar-stim vill jag gärna inte lämna iväg den, fast jag borde innan den haverera helt. Det blev två nya lila kuddar sydda till den vita soffan uppe i veckan och jag är grymt sugen på att göra kråskudden som Karin Mannerstål gjorde i Äntligen Hemma i veckan.
Jag tror det får bli ett inlägg med bara kuddar snart.

Imorgon har förskolan och skolan planeringsdag så barnen och jag är lediga. *lyxigt*
Vi tänker nog passa på att åka till Ikea och ha en mysdag tillsammans....

Kram/Malin

fredag 8 oktober 2010

Scilla och tulpanlökar.

Hej på er!

Äntligen så har jag en dator igen, så skönt och det tyckte även barnen som igår kunde spela på "Bompa" igen.
Vi har alltid haft Pc tidigare men nu har vi en Mac och lite skiljer det sig men inte så värst mycket. Det bästa av allt är att den är vit *ler*

Ha en bra dag!

Kram/Malin

måndag 4 oktober 2010

Kanelbullens dag

Kaffepaus!
Degen håller på att jäsa.
Loppisfyndad kopp, Bultande hjärta från Västergårdens keramik för 10kr! Det är egentligen en temugg men eftersom jag är en kaffetant av stora mått passar den mig perfekt. I bakgrunden syns en nyinköpt ljusstake från Rusta, inhandlade även svarta till vårt matsalsbord.
Saga kavlar ut sin deg. Hennes bullar innehåller myyyyycket socker och kanel.
Jacob gick och la sig i sin säng och somnade när degen höll på att jäsa och jag bakade ut min deg, men som tur var sov han nog bara i 10min, men han var inte så sugen på att baka när han blev väckt.....
Nygräddad kanelbulle!

Hej på er!
Idag har vi i Villa Nordåker uppmärksammat Kanelbullens Dag som alltid infaller den 4 oktober. Jag var tvungen att googla varför och hittar denna info, "Kanelbullens dag firar vi varje år den 4 oktober, ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att vi ville fira vårt fyrtioårsjubileum. Syftet var att hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Och att skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem."


söndag 3 oktober 2010

Några som blåste jättesåpbubblor i Palma

Hej på Er!!

Det är så trist att inte ha tillgång till en egen dator här hemma på eftermiddagarna och kvällarna, jag får sån abstinens. *ler*
Men som det verkar nu så kommer kommer jag kunna stilla mitt begär igen i mitten av nästa vecka, så skönt!


Kram/Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...