måndag 30 november 2009





Hej på er!


Vi hade en mysig tjejresa i Göteborg. Liseberg är betydligt mysigare på vintern är på sommaren, helt klart värt ett besök. De har dessutom nästan alla barnkaruseller öppna så Saga och hennes kusin kunde åka hur mycket de ville. Jag och Saga åkte bla Rabalder (lilla berg- och dalbana) fem gånger.

Den här koftan från KappAhl, vill jag ha! Jag har varit inne i två affärer och det fanns bara stora storlekar kvar. *surar*

fredag 27 november 2009

God morgon!

Idag är det Göteborg som gäller, men vädret ser inte ut att bli så bra.
Hoppas inte det regnar hela tiden, då blir det inget långvarigt besök på Liseberg.

Ha en härlig fredag!



torsdag 26 november 2009

Leila+Apoteket=sant

Hej!
Ett litet tips, Tv-kocken Leila har tillsammans med Apoteket tagit fram ett litet häfte med julrecept , "En godare jul med Leila". Det finns att hämta på ert närmaste Apotek, gratis, så skynda er innan de tar slut!
Imorgon åker jag och Saga på en liten tjejresa tillsammans med min ena syster och hennes dotter till Göteborg. Det blir bla ett besök på Jul på Liseberg och sen ska vi bo på hotell, ska bli mysigt.

tisdag 17 november 2009


Hej på er!

Befinner mig just nu i vår huvudstad. Har precis ätit mumsig hotellfrukost och om en stund börjar den kursen som jag ska vara med på. Jag åkte med tåg upp igår kväll och ska inte hem förrän på torsdag. Jag saknar mina barn, jag har aldrig varit borta så här länge från dem tidigare.

Jag bor på ett hotell precis vid Humlegården, så när utbildningen är slut för dagen hoppas jag hinna med lite shopping.

fredag 13 november 2009

Fredagen den trettonde!


Hej på er!

Redan fredag igen och idag är det dessutom fredagen den trettonde!

Jag brukar inte ha otur på dessa dagar men idag har jag haft otur så det står härliga till.

Jag har varit hemma med Jacob igår och idag, för hans ögoninflammation har förvärrats och igår var vi hos läkaren och fick ögonsalva utskriven, så nu hoppas jag det ska bli bättre.

Jag hade tänkt att utnyttja tiden och passa på att åka iväg och veckohandla på förmiddagen. Vi hade inget bränsle i bilen så i morse ville jag att maken skulle tanka. Men han hann inte och tyckte jag kunde göra det. Jag protesterade lite eftersom jag inte tankat vår bil innan, lite pinsamt med tanke på att vi har haft den i över 1,5år. Jag fick hans Shell-kort, fick veta koden och han sa att du kan inte göra fel.
Ok, jag och Jacob åker iväg och tankar bilen full, 63liter, betalar och kör där ifrån. Bilen börja direkt att bete sig konstigt. Jag kör åt sidan och stänger av motorn och ringer maken, som befinner sig på mässa 7 mil bort.
Jag säger som det är att bilen betedde sig konstigt. Du har väl tankat rätt frågar han. Ja det tror jag 95 oktanig. NEJ utropar maken, det ska vara diesel!
Jag vet att vi har en dieselbil men när jag skulle tanka fick jag totalt hjärnsläpp.

Jag fick hjälp av min svåger som kom och hjälpte mig att bogsera bilen.
Usch, maken har precis pratat med bilverkstan, det kommer att kosta mellan 3-5000kr att fixa bilen.

Har ni haft någon otur idag eller någon annan gång när det var fredagen den trettonde?


Tillägg: På vårt Shell har de bara en pump med diesel och tyvärr så körde jag inte till den. När jag stod och skulle välja bränsle hade jag 95 och 99 oktan att välja på. Jag tror att hade jag kört till rätt pump så hade det inte hänt.

torsdag 12 november 2009

Tävling

Vill ni vara med och tävla oss Matilda med den mysiga butiken Russinet?
Klicka då här för att läsa om hur man gör. Glöm inte att kika in i hennes butik, hon har gjort en ny layout på sin webbutik.





måndag 9 november 2009

Liten kakelugn

Hej!
Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men nu har Jacob fått ögoninflammation. Jag märkte igår kväll att hans öga var lite kletigt och när han vaknade idag var det helt igensatt.
De ville inte att han skulle komma idag till förskolan så han fick följa med mig till jobbet några timmar istället. Det kanske var lika bra det för hans öga ser inte speciellt roligt ut och att vara ute och leka några timmar i blåsten idag hade nog förvärrat det.
Något som jag skulle vilja ha här hemma är en riktigt fin kakelugn, men det kommer att förbli en dröm. Men gissa om jag blev glad när jag hittade en söt liten kakelugn på loppis i lördags för 15kr. Saga trodde att hennes Barbie skulle få ha den i sitt hus, men riktigt så kul ska vi inte ha det.



söndag 8 november 2009

Nygammalt loppisfynd

Hej!
Hoppas ni har haft en skön söndag. Min har varit lång, blev väckt redan kl 04 av Saga. Det blev inte många timmars sömn för mig då jag hämtade Jacob kl 01 som vaknat och var ledsen och att jag blivit väckt av att maken hade feberfrossa i natt, han frös så att hela sängen skakade.
Min första tanke var, att nu har han fått svininfluensan, eftersom det kom så plötsligt. Han hade lite över 38grader när han vaknade men efter några vakna timmar så hade han sin vanliga temp igen även om han var lite trött. Vilken tur, vill inte ha sjukstuga igen.
Visar mina ljusstakar som jag har köpt på loppis för en billig peng. Jag vet inte vad de är i för material men de oxiderar väldigt fort och blir fula så för ett tag sedan sprayade jag dem vita och jag måste säga att jag tycker de blev mycket snyggare!
Vill ni veta hur de såg ut innan? Klicka då här.

lördag 7 november 2009

Oooops!

En del av dagens olagliga skogsfynd.


Hej!
Vad skönt det är med helg! Denna helg hade vi inget speciellt inplanerat och jag måste erkänna att det är skönt. Våra helger under hösten har varit ganska uppbokade och tiden till att pyssla infinner sig aldrig. Men idag fick jag ett ryck och vill plocka lingonris till att kunna pyssla lite.
Min svägerska har legat sjuk i influensa i över en veckas tid så när jag, M och barnen skulle ut och plocka lingonris tog vi med oss barnens kusin som är lika gammal som Jacob. De har jätteskoj tillsammans. Jag och Saga plockade lingonris och pojkarna lekte kurragömma med M.
Med sax går det dessutom fort att fylla en plastkasse med lingonris. Rätt var det är ser jag något som jag tror är Lummer men är inte helt säker. Jag plockar en del för att kunna ha i en krans eller liknande. När vi kommer hem, sätter jag mig vid datorn och googlar lite och visst är det Lummer som jag plockat, men oooops de är visst fridlysta!
Men som tur är så klippte jag av dem med sax och lät rötterna sitta kvar i jorden.
Undrar om jag får skaka galler nu?!

fredag 6 november 2009


Hej!

Fredagskväll.
Kvällskaffet urdrucket.
Barnen sover och jag njuter av tystnaden som råder här i vårt hus.
Ska kura upp i soffan och läsa Lantliv. *myser*
Tre veckor kvar till första advent och knappt 7 veckor till jul.
I år ska jag inte stressa, hur det nu ska gå till?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...