torsdag 11 augusti 2011

Överkast!!

Den rödvita kudden är ett reafynd från Nyblom & Kollén, de andra två har jag sytt.
Överkastet var svårsytt.
Fuskrullgardin, tar bara några minuter att sy.
Hej på er!

Jag lovade att visa vad jag pysslat med och här kommer en liten glimt av vad jag gjort.
Jag tyckte det var på tiden att byta ut det babyblå på Jacobs rum för att göra det mer till ett pojkrum än bebisrum. Jag har en förkärlek till "New England"-stilen så valvet av färger och mönster var ganska lätt när det skulle inhandlas lite nya textilier. Jag hade spanat lite på ett stjärnöverkast från Lexington, men det var lite för dyrt för min plånbok så här i slutet av sommaren. Jag tänkte att det borde inte vara så svårt att sy ett själv.
Eller hur?! Hmmm, jag vet inte hur många gånger jag svor när jag sydde överkastet och jag var nära att slänga det i soporna. Efter ett tips från min mamma som syr lite patchwork om hur man ska sy stickningarna gick det lite lättare.
Nåja när sängen är bäddad ser det helt ok ut men det blev inte så fint som jag hade hoppats på, det kanske finns en anledning till att överkast särskilt quiltade att de är dyra?

Jag sydde även en liten tygtavla av stuvbitar från kuddtygen men jag har inte fått upp tavellisten där den ska stå på ännu.

Kram/Malin

3 kommentarer:

Skrot och Skruv sa...

jätte fräscha detaljer!! Visst är det härligt att pyssla...önskar jag hade mer tid till det!

kram Annica

Unknown sa...

Hejsan,
kikar in i din fina blogg. Så fint du har gjort!
Önskar dig en fin helg!
Kram
Nelya

Anna-Lena (MissGoldie) sa...

Men oj vad duktig du är som syr så mycket själv! Jag är helt okunnig när det gäller sömnad, så det är min mamma som får ställa upp och sy åt mig :-) Jakobs rum blev jättefint, jag gillar också New England-stilen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...