lördag 30 augusti 2008

1948








1948 var det året som min pappa föddes. Häromdagen fyllde han 60år!
Tänk att han ändå kan ha en sådan ung dotter. *fniss*
Jag hittade denna fina kalender från 1948 när jag var inne på den lokala secondhandbutiken.
5kr ville dom ha för den och den tycker jag den är värd. Det blir både billigare och mer personligt än att köpa ett färdigt kort. Innan jag slog in den passade jag på att fotade lite i den. Jag tycker gamla reklambilder är fina och det fanns några i kalendern.
Det var kul att det fanns lite prisuppgifter i den, att skicka ett vanligt brev kostade 15 eller 20 öre, beroende på om det var lokalt eller inte.
Med tanke på att OS precis varit i Peking fotade jag en sida med olika idrottsrekord.

torsdag 28 augusti 2008

Nya krukor till köket plus en present.











När jag var i den lokala blomsteraffären för att köpa växter till min höstplantering i det förra inlägget så såg jag dessa fina krukor. Jag bara kände att de måste flytta in i mitt köksfönster. Att ha i vita cyklamen tycker jag blev riktigt bra. Klotet som ligger på den vita bokhyllan fick jag av butiksinnehavaren, jag blev jätteglad. Kanske berodde det på att hon liksom jag gillar vita blommor lika mycket som jag?!
Det är väldigt svårt att fota fönster har jag märkt, så ni få hålla till godo. Någon som har tips på hur man får till bra kort när man fotar i fönstert?





Höstplantering!


Så här ser höstens plantering ut i min stora kruka som står utanför ytterdörren. Den har varit tom länge då de penseér som var planterade i tidigare dog för några veckor sedan när det var varmt och fint väder.
Okej, jag erkänner att jag glömde vattna dem!
Jag köpte nya krukor och vita cyklamen till köksfönstret också, visar dem i nästa inlägg. Jag fick även en present av butiksinnehavaren när jag handlade idag.

onsdag 27 augusti 2008

Blått och vitt


















Idag visar jag er lillemans rum. Jag har inrett Jacobs rum med vita och blå detaljer. Tycker det passar bra till en liten kille. Sängen är ett av alla möbelfynd jag gjort på secondhandbutiken som jag skrivit om tidigare. Den kostade 300kr har jag för mig och med några lager vit färg och lite spackel blev den fin tycker jag. Jag gillar att blanda nytt med gammalt. I garderoben som är från Ikea, förvaras leksaker. Det är skönt att kunna gömma undan en del leksaker när barnen inte leker med dem, plus att när man ta fram dem igen efter nån vecka så blir barnen glada för då känns de som nya igen.







tisdag 26 augusti 2008

Nya höstskor till lilleman


Jacob behövde nya höstskor, så han och jag åkte iväg i eftermiddag för att köpa nya skor till honom. Väl framme i skoaffären, vi höll på att krocka på ditvägen , såg jag dessa Timberland i stl 22 och jag kunde inte motstå dem.
Min käre make M hade likadana när vi blev tillsammans för snart 12år sedan fast 20 stl större. *fniss*

söndag 17 augusti 2008

Öppenspis















Idag visar jag er vår öppna spis som vi har i vårt tv-rum på vår övervåning. Tyvärr kan man inte elda i den för murstocken är sprucken. Drömmen är att kunna renovera den och sätta in en braskasett. Det är så mysigt! Blockljus och även värmeljus går bra att tända i den, ger visserligen ingen värme men likväl så blir det lite mysigt.
Jag fick ett infall för snart två veckor sedan att öppna spisen skulle få lite vit färg på sig. Jag hade inte tänkt att ta någon Före-bild på spisen eftersom jag var helt säker på att jag hade någon bild i datorn, men jag hittar ingen. Så när jag målat halva spisen tog jag några bilder, vilken tur. Den öppna spisen var faktiskt målad tidigare. När jag synat den lite närmare så är det gult tegel som målats rödbrunt och fogarna mörkgrå.
Jag tycker den blev finare. Men jag tycker det är så svårt att pynta spiskanten.
Vad tycker ni man ska ha på?





torsdag 14 augusti 2008

Kryssgrindar del 3









Nu är grindarna helt klara. De blev så fina och de är rymningssäkra vilket vad det som gjorde att vi behövde något bättre än våra gröna kompostgaller. Men grinden är betydligt snyggare och jag är så nöjd.
Haspen med vårt familjenamn på har maken själv tillverkat, efter egen design.




fredag 8 augusti 2008

Jag vann!!!



Jag vann dessa fina örhängen av bloggen Sussi´s värld. Blev så glad har aldrig vunnit något när jag tävlat bland bloggarna. Jag kanske ska ta och köpa mig en trisslott idag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...