måndag 29 juni 2009

Grodprinsen








Hej!
Så har äntligen värmen och sommaren kommit, nu är det bara semestern som jag väntar på. Jag är nu inne på min sista arbetsveckan innan det blir fem veckors ledighet för mig och barnen. Jag hoppas det fina vädret håller i sig, för skulle det blir omslag i vädret nu skulle jag bli hemskt besviken. Jag jobbar deltid, så jag och barnen brukar vara hemma efter jobb och förskola vid halv tre, så vi får några timmar ute i solskenet innan Bolibompa och kvällsmat.
Det har flyttat in en liten grodprins på vår trappa. Jag kunde inte motstå honom när jag såg honom i affären så han fick följa med mig hem. Jag har redan hittat min prins, så jag behöver inte testa om det är en "riktig" grodprins. *ler*

onsdag 24 juni 2009

Joggingrundan



Jag har tidigare skrivit att jag börjat motionera lite, då med morgonpromenader. Men efter några veckor kände jag för att testa att springa runt vårt motionsspår. Jag har testa att springa flera gånger men då sprungit på asfalt och det har inte mina knän klarat, men att springa i skogen på grusvägar går bra. Jag har nu under en dryg månads tid sprungit ca 3 gånger i veckan 3-4km och det har varit kul att märka att man klarar av att springa längre och längre sträckor utan att vara helt slut.
De två sista gångerna som jag varit ute och jag kört lite längre sträckor, det är svårt att bedömma hur mycket längre jag sprungit men kanske 1-2km längre än tidigare. Det är så kul när ens kropp svarar på träningen.
Jag springer runt en sjön där det finns ett friluftsområde med bla ett industrimusem. Jag har tänkt flera gånger att jag ska fota min joggingrunda men vill inte släpa på en kamera när jag ska springa och de gånger som jag har stavgått rundan så har jag glömt kameran. Så ni får hålla till godo med några bilder som jag hittade på kommunens hemsida.
Jag har inte varit ute på några morgonpromenader sen vi kom hem från Mallorca, jag var faktiskt ute och gick/sprang 3gånger på semestern. Det var helt underbart att vara ute när solen gick upp.
Jag tror helt enkelt att jag får skippa morgonpromenderna om mina knän och vrister ska hålla, jag och några arbetskamrater går alltid en snabb lunchrunda varje dag på ca 2,5-3km och innan jag åkte på semester så hade jag ganska ont i lederna, men att "träna" upp till tre gånger om dagen blev för mycket.

torsdag 18 juni 2009

"Blocket rules"





Hej på er!

Det har varit lite tyst i bloggen ett tag men vi har varit iväg på semester. En vecka i Cala Bona på Mallorcas östra kust, var inte helt fel. Vi hade köpt till helpension så tre gånger om dagen så åt vi från en härlig buffé. Mums säger jag bara!
Barnen har badat flera timmar varje dag och jag själv har fått lite brun färg på kroppen, det kunde verkligen behövas. På jobbet skojar de och undrar om maken har varit på samma semesterresa som mig för han är lika blek som
innan vi åkte, men han har inte många pigment i sin hud.
En sak som jag tyckte var lite komiskt var att sitta och titta på Aktuellt och Rapport på kvällarna när vi var iväg, det fanns nämligen Svt World på hotellet.

Jag måste erkänna att jag är Blocketberoende, eller det går lite upp och ner i perioder. Jag har hållt utkick efter ett skrivbord ett tag nu och som det brukar så brukar det man leta efter dyka upp för eller senare på Blocket. Idag på morgonen såg jag ett skrivbord i precis den stilen som jag har letat länge efter. Jag ringde och det fanns kvar! Det gäller att vara snabb, för det finns fler Blocketberonde här i landet.
Så i eftermiddag har jag varit iväg och köpt ett skrivbord med uppsats och det ingick två karmstolar för hela 400kr! Jag hade reserverat ett annat skrivbord i samma stil men det skulle kostat 1200kr, så nu har jag tjänat 800kr undrar vad jag ska köpa för dem?!
( För er som inte sett Emil i Lönnerberga så är det så Alma säger till Anton när Emil slog sönder soppskålen och de slapp betala doktorn några pengar utan de tjänade in dessa pengar
Men innan det får flytta in i huset så måste några lager vit färg på.
Jag har visst samlat på mig en hel del målarprojekt, men det är snart semester...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...